Simptome și tratament.

Pterigionul este o membrană care crește pe suprafața sclerei și se extinde, progresiv, până când ajunge în câmpul vizual, invadând partea centrală a corneei.

Experiența arată că este întâlnit mai frecvent la bărbați, si apare după vârsta de 40 de ani, bineînțeles cu mici excepții .

Cauzele apariției pot fi :

  • expunerea îndelungată la raze ultraviolete (de la soare sau diverse dispozitive)
  • mediu de  lucru(in praf sau substanțe toxice)
  • uscăciunea ochiului prelungita
  • poate fi și predispoziție genetica

Simptomele sunt reprezentate de apariția unei formațiuni inestetice, ce creste pe partea transparentă a ochiului.

Alte manifestări:

  • inflamație și înroșire a ochiului
  • mâncărime, usturime
  • senzație de corp străin

Intervenția constă în înlăturarea formațiunii și înlocuirea acesteia prin sutura conjunctivei restante sau cu o grefa de țesut conjunctival.

Este o procedura care se efectuează sub anestezie locala(o injecție nedureroasa lângă ochi). Pacientul nu simte nici o durere, ochiul fiind complet anesteziat!

Nu necesita internare, se poate merge acasă în aceeași zi, urmând ca a doua zi sa se revină pentru control postoperator!

Recuperarea  este rapidă, însă, timp de câteva zile după operație, ochiul este roșu, iritat. Sunt necesare câteva zile de tratament antibiotic și antiinflamator sub formă de picături pe care pacientul le administrează local.

Dacă intervenția chirurgicală se face tardiv, când pterigionul este extins pe cornee, apare vindecarea cu defect de transparență: corneea rămâne albă și vederea scăzută din cauza modificării razelor de curbură corneene.

    Recomandarea medicului este ca la apariția oricăror modificări oculare, sa consultați un specialist!

Acum ai aflat!

Fii alături de noi și în continuare, venim periodic cu lucruri interesante!

Serviciile clinicii

Ne găsești deschis

L – V 9:00 – 17:00
ROMAN Bd. Republicii nr. 35
E-mail contact@profilens.ro

Suntem AICI

Ce oferte avem?

Te așteptăm în cadrul Clinicii ProfiLens și vei descoperi pe lângă profesionalismul de care dăm dovadă și o sumedenie de promoții și soluții pentru tine

Începe de azi!